BiH: Policijski dužnosnici o borbi protiv organiziranog kriminala

VISOKI policijski dužnosnici Hrvatske, BiH, SCG, Bugarske i Rumunjske okupili su se u utorak u Sarajevu kako bi sudjelovali na dvodnevnom sastanku Odbora za borbu protiv organiziranog kriminala koji je utemeljen kao sastavni dio Asocijacije šefova policije zemalja jugoistočne Europe (SEPCA).

Na prvom sastanku tog odbora Hrvatsku predstavlja Anto Rajkovača, načelnik Odjela za organizirani kriminal pri Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Na početku zasjedanja, čiji se radni dio odvija iza zatvorenih vrata, povjerenik Policijske misije Europske unije u BiH (EUPM) Sven Frederiksen istaknuo je kako ovakva suradnja ima iznimno značenje za cijelu regiju.

"Pripadnici organiziranog kriminala već odavno ne poznaju nikakve granice. Stoga je iznimno važno imati dobro ustrojenu i redovitu komunikaciju policija u regiji", kazao je Frederiksen dodajući kako će međunarodna zajednica svim silama poduprijeti ovakve napore.

Frederiksen je ocijenio da su početni rezultati ohrabrujući jer je već bilo značajnih uspjeha u borbi protiv trgovine ljudima, krivotvorenja novca, krađe vozila te krijumčarenja oružja i eksploziva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEPCA je organizacija utemeljena u Puli u siječnju 2002. godine a na njezinu redovitom zasjedanju održanom početkom ove godine formirano je pet odbora za konkretnu suradnju.

Članovi tih odbora osim organiziranog kriminala bave se i prevencijom nasilja na sportskim zbivanjima, policijskom izobrazbom, usklađivanjem zakonodavstava te rad policije u društvenoj zajednici.

Djelovanje SEPCA-e i njezinih odbora izravno organizacijski podupire Kraljevska konjička policija Kanade a financijski kanadska vlada.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara