BiH: Prosvjednici nastavljaju blokadu prometnica

PRIPADNICI HVIDR-e Herceg Bosne i Udruga HVOa proisteklih iz Domovinskog rata danas su se po prvi puta odlučili na cjelodnevnu blokadu važnijih prometnica u Federaciji BiH te graničnih prijelaza sa Republikom Hrvatskom prosvjedujući na taj način zbog neisplaćenih invalidnina i naknada za listopad a koje je obustavila Vlada Federacije BiH.

Ova cjelodnevna blokada prometnica i granice uslijedila je nakon trodnevnih višesatnih blokada cesta. Predsjednik HVIDR-e Herceg Bosne Anđelko Barun je izjavio kako će se cjelodnevne blokade nastaviti i sutra, te za božićne blagdane sve dok se ne udovolji zahtjevu prosvjednika za isplatu zaostalih listopadskih invalidnina i naknada.

U Automotoklubu BiH su izvjestili kako prometna policija preusmjerava promet vozila na sporedne zaobilazne ceste pa osim povremenih kratkotrajnih prometnih gužvi u ranijim popodnevnim satima nema većih zastoja u prometu. Budući su blokirani granični prijelazi između Federacije i Hrvatske kod Orašja, Šamca i Odžaka pojačan je promet u smjeru najbližeg graničnog prijelaza kod Bosanskog Broda, rekli su u Automotoklubu BiH. Dodali su kako je u Hercegovini pojačan promet u smjeru graničnog prijelaza kod Posušja jer su granični prijelazi Doljani kod Čapljine i Gorica kod Gruda blokirani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara