BiH raskida ugovor s Inom i Molom

BiH raskida ugovor s Inom i Molom

Tekst: I.Ka.
Foto: Wikipedia

"UGOVOR će biti raskinut, jer svi izvještaji komisija koji ovo prate kažu da uvjeti iz ugovora nisu ispunjeni", kazao je federalni premijer Mujezinović.

Prema ranijim izvještajima odbora Agencije za privatizaciju FBiH, konzorcij Ina/Mol je od 75 milijuna eura uložio oko tri milijuna eura, a nije realizirana ni obaveza izbora revizorske kuće koja bi utvrdila stupanj investiranja.

“Vrlo je vjerojatno da će ugovor biti raskinut, jer svi izvještaji odbora koje ovo prate kažu da uvjeti iz ugovora nisu ispunjeni i da nema dovoljno vremena da bi se oni ispunili. Ali, Vlada se nije htjela sada izjasniti s obzirom na to da ministri nisu imali kopiju ugovora o dokapitalizaciji. To će im biti podijeljeno i možda čak i na idućoj sjednici da ćemo imati jasniji stav”, kazao je Mujezinović nakon sjednice Vlade, prenosi Banka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INA i MOL ne ispunjavaju predviđene obveze

Inače, ugovorom potpisanim prije tri godine INA i MOL preuzeli su obvezu investirati 150 milijuna konvertibilnih maraka (oko 75 milijuna eura) u obnovu i rekonstrukciju desetaka benzinskih crpki u vlasništvu Energopetrola. Početak investiranja bio je najavljen za ožujak 2007. godine, a planirani dovršetak investicijskog ciklusa istječe u ožujku 2010. godine.

U Agenciji za privatizaciju FBiH drže da Ina i MOL ne ispunjavaju predviđene obveze, te predlažu federalnoj vladi da od INA-e i MOL-a zatraži njihovo ispunjenje u roku od 90 dana. Ako to ne bude učinjeno, federalnoj se vladi predlaže da nakon dodatna dva mjeseca pokrene postupak raskida ugovora o privatizaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara