BiH: SDP BiH utemeljio stožer za praćenje hrvatskih izbora

Socijaldemokratska partija BiH je na zamolbu SDPa Republike Hrvatske i njenog predsjednika Ivice Račana u petak utemeljila poseban izborni stožer za praćenje regularnosti glasovanja na biralištima u BiH u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora 16. siječnja, izjavio je za Hinu član užeg vodstva SDPa BiH Željko Komšić koji je izabran za koordinatora tog stožera.

Po Komšićevim riječima SDP BiH je prihvatio zamolbu, kako se izrazio, sestrinske stranke iz Hrvatske zbog sumnji da je u prvom izbornom krugu 2. siječnja na pojedinim biralištima u BiH bilo prijevara.

"Pozornost ćemo posebice usmjeriti na biračka mjesta u Čapljini i Mostaru jer postoje indicije da su na tim biralištima u prvom izbornom krugu bile i najveće prijevare", kazao je Komšić.

"Mi se ovime ne miješamo u izborni proces u drugoj zemlji nego je riječ o međustranačkoj solidarnosti sa SDP-om Hrvatske", kazao je Komšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedništvo HDZ BiH je u petak iza zatvorenih vrata u Mostaru raspravljalo, kako je službeno rečeno, i o drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora te je ponovo pozvalo državljane Republike Hrvatske u BiH da glasuju za kandidata HDZ-a Jadranku Kosor.

Glasnogovornik HDZ BiH Pero Pavlović je na brojna pitanja novinara da se izjasni o optužbama GONG-a kako je u BiH bilo izbornih nepravilnosti u prvom krugu uzvraćao kratkim odgovorom kako su ta pitanja u nadležnosti Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Republike Hrvatske i njenih institucija.

"Sve je to u svrhu Mesićeve predizborne promidžbe", kazao je Pavlović. Pavlović je također ustvrdio kako njegova stranka nije određivala članove biračkih odbora među kojima je bilo i dužnosnika HDZ-a, a koje je u četvrtak DIP Republike Hrvatske zamijenio.

(Hina) xpg ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara