BiH: SFOR uhitio Vasiljevića

BiH: SFOR uhitio Vasiljevića

ZAJEDNIČKOM akcijom pripadnika SFOR-a i interventnog voda lokalne policije jutros, oko 7 sati, u Bijeljini je uhićen Dragan Vasiljević, osumnjičen za pružanje potpore mreži za zaštitu ratnih zločinaca u BiH, priopćila je policija u Bijeljini.

Glasnogovortnik SFORa Jeff Coverdale potvrdio je u četvrtak u Sarajevu da su pripadnici Stabilizacijskih snaga u Bijeljini pritvorili bosanskog Srbina Dragana Vasiljevića za kojega se pretpostavlja da je pomagao osumnjičene za ratne zločine.

Coverdale je novinarima pojasnio da je SFOR ranije dobio informacije da se kućom u Bijeljini u kojoj je živio Vasiljević služe osobe koje pomažu skrivanje Ljubomira Borovčanina kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za ratne zločine počinjene u Srebrenici.

U vrijeme masakra nad Bošnjacima tog područja Borovčanin je bio zamjenikom zapovjednika posebne policijske postrojbe bosanskih Srba koja je operirala u istočnoj Bosni te izravno sudjelovala u osvajanju Srebrenice.

Vasiljević je pak godinama bio Borovčaninov tjelohranitelj i vozač u istoj postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojnik Coverdale je kazao da Vasiljević nije optužen za ratne zločine ali ga se sumnjiči da je bio pripadnikom mreže koja je pružala zaštitu haaškom bjeguncu.

Pripadnici SFOR-a su nakon uhićenja Vasiljevića podvrgnuli ispitivanju a zatim će ga predati policiji Republike Srpske koja je i pomagala u izvođenju akcije u Bijeljini.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara