BiH: Ubrzanje postupka protiv Čovića

ZAMJENIK županijskog hercegovačko-neretvanskog tužitelja Ibro Bulić najavio je u srijedu da će se ubrzati istražni postupak protiv predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragana Čovića i skupine dužnosnika osumnjičenih za zlouporabu položaja i službenih ovlasti.

"Taj istražni predmet je hitan i pozivat ću osumnjičene na saslušanje", rekao je Bulić. Istražni sudac županijskog suda u Mostaru bio je odredio da se Čovića u istražnom postupku sasluša 18. kolovoza ove godine, ali zamjenik županijskog tužitelja Bulić veli da će se odrediti novi dotum za Čovićevo saslušanje na precizirajući kada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do promjene datuma, po Bulićevom objašnjenju, doći će jer je od 1. kolovoza ove godine u Federaciji BiH stupio na snagu novi Zakon o kaznenom postupku po kojemu se za vođenje istrage prenosi s istražnog suca na tužitelja.

Dosadašnji istražni sudac u ovom istražnom postupku vjekoslav Lovrić je objasnio kako upravo zbog stupanja na snagu novog zakona o kaznenom postupku u utorak nije saslušano četvero prije pozvanih osumnjičenika: Marinko Gilja, Matan Žarić, Ivan Baća, i Slavica Josipović. I njima će tužitelj Bulić koji je preuzeo istražni postupak, zakazati novi datum za saslušanje. Osim njih na listi osumnjičenih su Vladimir Šoljic, Neven Đukić i Ivan Medić.

Protiv Čovića i te skupine hrvatskih dužnosnika nedavno su Financijska policija u Mostaru i Federalni MUP podnijeli kaznenu prijavu da su prije nekoliko godina zloupotreijebili položaj i službene ovlasti sudjelujući u prenošenju dijela HT Mostar u vlasništvo GSM operatera Eronet na tri tvrtke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara