BiH: Završena glavna rasprava tzv. hercegovačkoj skupini

NA OPĆINSKOM sudu u Travniku u srijedu je završena Glavna rasprava i dokazni postupak u suđenju četvorici Hrvata iz tzv. hercegovačke skupine koja se tereti da su u rujnu prošle godine počinili kazneno djelo iznude novcaca na štetu Mladena Žulja vlasnika benzinske pumpe u Grudama u zapadnoj Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudac travničkog suda Mijo Dujmović najavioje izricanje presude Igoru Mikoli iz Zagreba, Jozi Šmuku iz Konavala, te Davoru Zeleniki iz Mostara i Zlatanu Grizelju iz Gruda u idući petak, 28. ožujka ove godine.

Vođenje postupka pred općinskim sudom Travnik odredio je Vrhovni sud Federacije BiH, a na zahtjev Općinskog suda Grude. Ovaj sudski postupak, koji je u travničkom sudu počeo potkraj veljače ove godine, vođen je uz iznimne mjere osiguranja, a ta dvojica optuženih iz Hrvatske Mikola i Šmuk su u travničku sudnicu dolazili u pancirnim prslucima i sa zaštitnim kacigama na glavi. Prema ranijim novinskim napisima za Mikolin i Šmukov ratni put zainteresiran je i Haaški tribunal. Mikola je, prema tim napisima, bio pripadnik merčepovaca i povezujue ga se s događajima u Pakračkoj poljani odnosno pokoljem Srba, dok se za Šmuka navodi da je bio tjelohranitelj haaškog pritvorenika Mladena Naletilića Tute.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara