BIH želi sjedište Regionalnog centra za zaštitu od požara u Mostaru

BIH želi sjedište Regionalnog centra za zaštitu od požara u Mostaru

U SUSJEDNOJ su nam Bosni i Hercegovini s oduševljenjem prihvatili ideju premijera Ive Sanadera o osnivanju Regionalnog centra za zaštitu od požara za jugoistočnu Europu. Jedino što je Sanader predložio da Centar bude u Hrvatskoj, a BIH ga želi u Mostaru.

Pomoćnik ministra sigurnosti BIH za civilnu zaštitu Samir Agić za BH Radio1 je rekao kako je "ideja dobra no pozdravlja ideju crnogorskog ministra koji je predložio da Mostar bude sjedište Centra". "Ideja je dobra, pokušat ćemo da sjedište tog Regionalnog centra bude u BIH. Čini se dobra ideja ministra unutarnjih poslova Crne Gore, gospodina Kalamperovića, koji je u jednoj od svojih izjava spomenuo Mostar kao moguće sjedište budućeg Regionalnog centra", rekao je Agić.

Mirko Milojević, zapovjednik vatrogasne jedinice Trebinje također pozdravlja osnivanje regionalnog centra: "U taj Regionalni centar slijevali bi se svi podaci sa terena i u svakom trenutku bi se znalo gdje je izbio požar i na kojem lokalitetu. Iz tog Centra mogle bi se alarmirati vatrogasne jedinice koje bi u kratkom roku mogle stići na mjesto događaja. Trebale bi postojati i stalne osmatračke službe koje bi Centru dojavljivale izbijanje požara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, početkom tjedna je premijer Ivo Sanader predsjedniku Europske komisije Jose Manuelu Barrosu poslao pismo u kojem mu je predložio osnivanje Regionalnog centra za zaštitu od šumskih požara za jugoistočnu Europu. Sanader je predložio da se Centar osnuje baš u Hrvatskoj "kao zemlji s najboljom protupožarnom infrastrukturom, sredstvima i stručnim znanjem".

I.M.
Foto: H.P. (Index arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara