BIJELA KUĆA: IRAČKI NAROD SADA KONAČNO MOŽE BITI SIGURAN

Uhićenje Sadama Huseina iračkom stanovništvu jamči da se zbačeni diktator više nikada neće vratiti na vlast, objavila je u nedjelju Bijela kuća. L

"Irački narod može konačno biti siguran da se Sadam Husein nikada više neće vratiti na vlast", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan i najavio da će se američki predsjednik George W. Bush u podne po lokalnom vremenu (18 po srednjoeuropskom) iz Bijele kuće obratiti naciji.

"Predsjednik vjeruje da je ovo dobra vijest za irački narod" rekao je McClellan, dodavši da je Sadam Husein bio "okrutan ugnjetavač i diktator koji snosi odgovornost za strahote koje su desetljećima događale u Iraku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednika Busha je o uhićenju Sadama Huseina prvi obavijestio ministar obrane Donald Rumsfeld u subotu popodne po lokalnom vremenu, ali i upozorio na oprez budući se moglo raditi o jednom od Sadamovih dvojnika.

Konačna potvrda da se doista radi o pravom Sadamu stigla je tek u nedjelju rano ujutro, a Bush je tu informaciju saznao od svoje savjetnice za nacionalnu sigurnost Condoleezze Rice.

(Hina) sl dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara