BIJELA KUĆA: JEMEN JE PRIJATELJ I SAVEZNIK

Jemen je prijatelj i saveznik u borbi protiv terorizma, a Sjedinjene Države trenutno s jemenskim vlastima raspravljaju o odluci koju bi trebalo donijeti nakon što su na dojavu Španjolaca američke vojne snage pregledale brod koji je plovio duž jemenske obale i u njemu pronašle rakete tipa SCUD, izjavio je glasnogovornik Bijele kuće.

´S jemenskim vlastima raspravljamo o odlukama koje bismo trebali donijeti´, kazao je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Scott McClellan, dodavši kako je ´Jemen zemlja prijatelj i saveznik SAD-a u borbi protiv terorizma´.

Scott je kazao kako je odluka o pregledu broda u međunarodnim vodama donesena jer su Sjedinjene Države imale određene sumnje u pogledu njegova krajnjeg odredišta i nisu bile sigurne je li to odredište zemlja za koju sumnjaju da podupire terorističke organizacije.

Jemenske vlasti u srijedu su izvijestile kako rakete Scud sjevernokorejske proizvodnje, koje su zaplijenjene duž obale te zemlje, pripadaju Jemenu te su od SAD-a i Španjolske zatražili njihov povrat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara