Bijela kuća ponovno tvrdi da Irak ima oružje za masovno uništenje

BIJELA KUĆA potvrdila je da Irak posjeduje oružje za masovno uništenje, reagirajući na izjave UN-ovog glavnog inspektora za oružje Hansa Blixa prema kojem inspekcije nisu omogućile da se Irak ulovi u kršenju međunarodnih obveza.

´Smatramo gotovom činjenicom da tamo postoji oružje´, izjavio je Ari Fleischer na tiskovnoj konferenciji.

On je time odgovorio na pitanje o izjavama Hansa Blixa od četvrtka pred Vijećem sigurnosti UN-a koji je rekao da iračka deklaracija o vlastitim programima naoružanja za masovno uništenje ´ostavlja veliki broj pitanja bez odgovora´, ali je naglasio da inspekcije u toj zemlji nisu još omogućile pronalaženje oružja za masovno uništenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Problem je što je oružje skriveno pa ga ne možemo vidjeti. Dakle moramo čekati da bi vidjeli što će inspektori pronaći u Iraku, i kako će završiti događaji u Iraku´, izjavio je Fleischer.

´Čak ako inspektori i kažu da nisu našli oružje, ipak ta mogućnost ne može biti uklonjena. Srž problema je da je Irak vrlo vješt u skrivanju´, izjavio je Fleischer.

Iračka deklaracija o naoružanju za masovno uništenje predstavlja ´pokušaj obmane i novo jasno kršenje´ obveza Iraka, izjavio je u četvrtak veleposlanik Sjedinjenih Država pri UN-u John Negroponte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara