Bijela kuća potvrdila da je Libija nabavljala nuklearno oružje od Pakistana

LLIBIJA je nabavljala nuklearno oružje od Pakistana, glavnog američkog antiterorističkog saveznika, no nema naznaka da je u to bila umiješana pakistanska vlada, izjavili su u utorak dužnosnici Bushove administracije.

Bijela kuća tvrdi da je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf, čija zemlja ima nuklearno naoružanje, ranije dao jamstva da njegova zemlja ne sudjeluje u nikakvim širenjima nekonvencionalnog naoružanja. No, glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan je dodao da je "odmetnute pojedince" teško kontrolirati.

"Nadamo se da će se predsjednik Musharraf i pakistanska vlada držati svojih jamstava", kazao je McClellan, dodajući kako su svjesni da je teško kontrolirati pojedince čiji su motivi osobne naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On nije želio potvrditi izvješće New York Timesa, koji je u utorak objavio da je Pakistan bio izvor posebne tehnologije koja je omogućila da Libija u posljednje dvije godine napravi iskorak u razvoju nuklearnog naoružanja.

Drugi američki dužnosnik, koji je želio ostati neimenovan, potvrdio je novinsko izvješće, ali je rekao i da nije siguran kada se spomenuti transfer dogodio.

(Hina) am am

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara