Bild: Korupcija u njemačkoj vojsci, istraga se proširuje

NJEMAČKO pravosuđe proširilo je dosadašnju istragu o navodnoj korupciji u redovima njemačke vojske tijekom obavljanja misije u Afganistanu, na Kosovo i na BiH gdje su također zamijećene nepravilnosti u radu ondje raspoređenih njemačkih vojnika, piše list Bild od četvrtka.

Prema pisanju lista devet je osoba, pripadnika njemačke vojske ili ministarstva obrane osumnjičeno za korupciju tijekom misije u Afganistanu, no nedavno je istraga proširena i na područje Kosova i BiH gdje su njemački vojnici također bili raspoređeni u mirovnim misijama.

Tužiteljstvo u Bonnu, gdje se još uvijek nalazi sjedište njemačkog ministarstva obrane, u utorak je izvijestilo da ima informaciju prema kojoj su neki njemački časnici sustavno obnavljali ugovore o letovima kojima se u Afganistan prevozila oprema za njemačke vojnike, uvijek s istom tvrtkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za svoje je usluge spomenuta tvrtka ispostavila račun na svotu od 10 milijuna eura.

Bild piše da su nepravilnosti ustanovljene i u ugovorima koji su se odnosili na letove s opremom za njemačke vojnike u BiH i na Kosovu.

Njemački sud već nekoliko mjeseci provodi istragu o tom pitanju koja bi trebala pokazati jesu li vojnici Bundeswehra i djelatnici ministarstva primali mito.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara