Bill Clinton ponudio svoju pomoć Baracku Obami

BILL CLINTON je prvi put javno ponudio svoju pomoć u utrci za mjesto predsjendika SAD-a Baracku Obami, donedavnom suparniku njegove supruge Hillary, koji je izašao kao pobjednik iz ove borbe. Istini za volju, Clinton je to učinio nakon učestalih upita novinara žašto čeka s iskazivanjem podrške.

Zanimljivo je da je za vrijeme bitke za demokratsku nnominaciju Clinton bio čak kritiziran zbog previše gorljivog angažiranja u predizbornoj borbi i napada na Obamu, što je uključivalo i političko nekorektno igranje na rasnu kartu. Aerički mediji pišu i o zategnutim odnosima Obame i Clintona, koji navodno nisu razgovarali još od 3. lipnja, kada je suparnik Hillary osvojio predsjendičku nominaciju.

Njegov supruga Hillary će se pak, već ovoga petka prvi put pridružiti Obami u kampanji i iskazati mu potporu u pokušaju da postane prvi predsjednik SAD-a afro-američkog podrijetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Obaminog stožera je stiglo odobravanje Clintonove podrške te su izrazili uvjerenost da će predsjednik Clinton imati veliku ulogu u promjenama koje će učiniti Demokratska stranka.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara