Bin Laden doprinjeo prodaji knjige američkog publicista

Bin Laden doprinjeo prodaji knjige američkog publicista
NEDAVNO priopćenje vođe al-Qaide Osame bin Ladena donijelo je neočekivanu korist američkom publicistu i kritičaru američke vanjske politike Williamu Blumu, nakon čega je njegova posljednja knjiga s 209.000. mjesta prodaje na Amazon.comu stigla na 30. mjesto po broju prodanih primjeraka na ljestvici te internetske stranice.

Knjiga Williama Bluma "Rogue State: A Guide to the Worlds Only Superpower" do sada se nalazila na 209.000. mjestu prodajne ljestvice internetske stranice Amazon.com, a nakon što ju je Bin Laden prošli tjedan spomenuo u svojem audio zapisu emitiranom diljem svijeta, doživjela je iznenadan uspon.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Osame bin Ladena, za koje su stručnjaci ustvrdili da je autentično i u kojemu upozorava kako njegova mreža priprema daljnje napade na SAD, on, među ostalim Amerikancima poručuje: "Korisno je pročitati knjigu "The Rogue State".

"Bio sam vrlo iznenađen, mogao bih reći i šokiran kada sam shvatio što je rekao", kazao je Blum novinarima. "Mogu reći da mi je bilo drago. Izjava će doprinijeti prodaji moje knjige, a ja nisam opterećen time tko ju je iznio".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara