Bin Ladenova žena: On je tiranin koji svoju djecu trenira za ulogu bombaša samoubojica

Bin Ladenova žena: On je tiranin koji svoju djecu trenira za ulogu bombaša samoubojica

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

BIN LADEN je tiranin koji je trenirao svoju djecu za ulogu bombaša samoubojica, otkriva u svojoj knjizi prva žena najtraženijeg svjetskog bjegunca.

Najwa Ghanem rodila je Bin Ladenu 11-ero djece, jer je tvrdio da islam treba mnogo ratnika. No, njegova djeca nisu uživala prednosti života s milijunašem Bin Ladenom, jer je on zabranjivao sve moderne naprave u kući, a nije htio niti sinu priuštiti lijekove za astmu. Djeca nisu imala niti igračke.

Ubio kućnog ljubimca majmuna, jer je mislio da je Židov

"Podsjećala sam sebe da moj muž zna mnogo više o ovom velikom svijetu nego bilo tko od nas. Mi smo bili njegovi biseri i želio nas je zaštiti", priča Najwa prisjećajući se obiteljskog izleta u sudansku pustinju s Bin Ladenom, njegove četiri žene i 14-ero djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom naredio je svim svojim sinovima da iskopaju rupu u pustinji i uđu u nju. Čak su i dvogodišnjaci morali to učiniti, a na njihove žalopojke nije se obazirao. Sve je to smatrao treningom za budući rat zapadnjaka i muslimana. Nije ostavljao niti dječje kućne ljubimce na miru. Tako je majmunčića kojeg su njegova djeca obožavala dao ubiti, jer je on vjerojatno bio "Židov kojega je Božja ruka pretvorila u majmuna".

Udala se za bratića Bin Ladena sa 15 godina

Najwa se nije bunila, jer je to smatrala normalnim. Udala se za Bin Ladena koji joj je ujedno i bratić, kad je imala 15 godina, a on 17. Kad ga je prvi put upoznala učinio joj se "ozbiljnim i savjesnim". Živjela je s njim više od 30 godina i nije smjela vidjeti nikog osim članova obitelji.

Svoje sinove je poticao na žrtvovanje za muslimansku vjeru. Kad se jedan od najmlađih prijavio za popis bombaša samoubojica u džamiji, nije ga zaustavio, a sina Omara odrekao se, jer nije želio ispuniti očeve planove.

Knjigu "Odrastanje s Bin Ladenom" napisali su njegova prva žena i četvrti sin Omar. Iako je još službeno udana za njega, Najwa nije razgovarala s njim od napada 11. rujna i trenutno živi na tajnoj lokaciji na Bliskom istoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara