Biograd: Predsjednik Hrvatskog sabora na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić sudjelovao je danas u Biogradu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana sv. Stošije.

Čestitavši sudionicima blagdan sv. Stošije, predsjednik Sabora je istaknuo kako se svi moramo izdignuti iznad negativnih stvari iz naše povijesti koje nas sukobljuju te iskoristiti vrijeme u kojemu živimo.

Pokušajmo teškoće svladavati brzo i učinkovito, bez obzira na stranačku i ideološku pripadnost, rekao je Tomčić.

Istaknuo je da Dalmacija ima goleme turističke mogućnosti, ali i mnogim drugim djelatnostima. Gradnja autoceste Zagreb - Split ubrzat će razvoj, ali nameće i obveze lokalnoj samoupravi da se brzo prilagodi svemu što ona donosi, rekao je Tomčić na svečanoj sjednici biogradskoga Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije sjednice predsjednika Sabora biogradski gospodarstvenici izvijestili su Tomčića da biogradsko područje postiže nadprosječne turističke rezultate, ali su upozorili na moguće negativne posljedice privatizacije.

´Hrvatska nije u privatizaciji u turizmu učinila sve što je mogla i trebala. Nismo do kraja definirali načine privatizacije´, rekao je Tomčić, istaknuvši kako narod ima novca, posebice u Primorju. Pokušajte osmisliti načine novčanog okrupnjivanja i kupnje turističkih kapaciteta, a ne kukati da će sve pokupovati Srbi, rekao je Tomčić, odgovarajući na primjedbe gospodarstvenika.

Predsjednik Sabora obećao je Biograđanima da će poduprijeti njihov projekt kanalizacije i zauzimati se da i Biograd dobije priključak na autocestu kod Benkovca.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene su gradske nagrade dr. Branko Uhodi, specijalistu ortopedu za izvanredan prinos u svojoj djelatnosti, i prof. Josipu Coliću za izvanredan prinos razvoju glazbene kulture. Nagrada za životno djelo pripala je Slavenu Benkoviću iz Zadra za izvanredan prinos razvoju školstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara