Biometeorološka prognoza od 17. do 21. prosinca

BIOMETEOROLOŠKE prilike u Hrvatskoj idućih će dana biti uglavnom nepovoljne, uz kratko razdoblje povoljne situacije tijekom vikenda, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U petak će zbog ciklone nad Hrvatskom biometeorološke prilike biti nepovoljne. Meteoropati bi se stoga mogli žaliti na glavobolju te imati poteškoća sa snom i koncentracijom. Tegobe su vjerojatne i kod kroničnih srčanih, plućnih i reumatoloških bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U subotu će početkom dana u Hrvatskoj još prevladavati razmjerno nepovoljan biometeorološki utjecaj, ali će odmicanje ciklone na istok uzrokovati u drugom dijelu dana povoljnije biometeorološke prilike. Zbog toga bi mnogi trebali osjećati poboljšanje općega stanja, a tegobe kod kroničnih bolesnika također će biti slabije.

U nedjelju nakon povoljnih biometeoroloških prilika početkom dana, približavanje nove ciklone popraćeno padom tlaka ponovo će u Hrvatskoj uzrokovati pogoršanje biometeoroloških prilika. Stoga su kod meteoropata ponovo mogući glavobolja i nesanica, a kod reumatičara bolovi. Poteškoće će ponovo osjećati i kronični srčani bolesnici i astmatičari.

U ponedjeljak će ciklona nad Hrvatskom uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike. Kod ljudi osjetljivih na vrijeme moguće su razdražljivost i slabija koncentracija. Kronični bolesnici bi zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja također mogli imati poteškoće, pa bi trebali izbjegavati veće napore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara