Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 16. do 19. travnja

Biometeorološka situacija u Hrvatskoj u iduća će četiri dana biti nepovoljna, što bi moglo donijeti lošije raspoloženje ljudima osjetljivim na vrijeme, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U petak će biometeorološke prilike u unutrašnjosti Hrvatske biti razmjerno nepovoljne što bi kod ljudi osjetljivih na vrijeme moglo uzrokovati neraspoloženje i razdražljivost. Zbog nepovoljne situacije u gorskim predjelima i na Jadranu poteškoće bi mogli imati i kronični bolesnici pa im se preporučuje izbjegavanje dodatnih napora.

U subotu će nepovoljne prilike prevladavati u cijeloj Hrvatskoj što bi kod meteoropata moglo uzrokovati lošiji san, glavobolju te neraspoloženje. Poteškoće se mogu javiti i kod astmatičara, reumatičara te srčanih bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nedjelju se nastavlja nepovoljna situacija što bi ljudima osjetljivim na vrijeme moglo donijeti slabije raspoloženje i razdražljivost. Zbog nepovoljnih uvjeta poteškoće bi mogli imati i kronični bolesnici s krvožilnim bolestima, astmatičari i reumatičari. U središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj bit će slabijeg intenziteta.

U ponedjeljak u čitavoj će Hrvatskoj vrijeme nepovoljno utjecati na ljude. Stoga bi meteoropati mogli imati problema s glavoboljom, raspoloženjem i koncentracijom. Poteškoće su moguće i kod srčanih bolesnika, astmatičara i reumatičara pa im se preporučuje izbjegavanje dodatnih napora.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara