Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za razdoblje od 4. do 8. travnja

Zbog djelovanja anticiklone biometeorološke će prilike u čitavoj Hrvatskoj danas i sutra biti povoljne, dok se njihovo pogoršanje očekuje u srijedu i četvrtak, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

Pretežno sunčano i lijepo vrijeme u ponedjeljak i utorak pridonijet će dobrom raspoloženju, a kod meteoropata i kroničnih bolesnika ne očekuju se poteškoće uzrokovane vremenom.

U srijedu bi zbog blizine oslabljene fronte u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj izuzetno osjetljivi ljudi mogli imati manjih poteškoća uzrokovanih vremenom. U ostalim će krajevima biometeorološke prilike biti povoljne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak bi meteoropati i kronični bolesnici mogli osjećati poteškoće uzrokovane pogoršanjem biometeoroloških prilika. Moguća je pojava glavobolje, smetnje s koncentracijom, razdražljivost te bolovi na mjestima ranijih povreda.

Poteškoće bi mogli osjećati i astmatičari, reumatičari te gastroenterološki i bolesnici s krvožilnim bolestima. Na istoku Hrvatske će nepovoljan biometeorološki utjecaj biti slabije izražen, stoji u izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda.

(Hina) pp/xntod yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara