Biometeorološka prognoza za Zagreb od 11. do 14. veljače

U Zagrebu će u petak i tijekom vikenda biti nepovoljne biometeorološke prilike, a poboljšat će se u ponedjeljak, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak, 11. veljače, bioprognoza će biti nepovoljna pa je kod ljudi osjetljivih na vrijeme moguće slabije raspoloženje, smetnje koncentracije i slabiji san. Tegobe uzrokovane vremenom imat će kronični bolesnici, a zbog hladnog i zagađenog zraka za osjetljive grupe kroničnim plućnim bolesnicima i asmatičarima preporuča se zaštita usta i nosa pri boravku na otvorenom, dok se srčanim bolesnicima ne preporuča izlaganje hladnoći. Isto će biti i u subotu, 12. veljače.

U nedjelju, 13. veljače, zbog nepovoljne bioprognoze, kod meteopata se može javiti migrena, osjećaj umora, dekoncentracija i poteškoće sa snom. Tegobe uzrokovane vremenom imat će i kronični bolesnici. Bolesnicima sa smetnjama moždane cirkulacije savjetuje se kontrola krvnog tlaka uz redovito uzimanje propisanih lijekova i tekućine. Kronični plućni bolesnici trebaju boraviti u kućnim uvjetima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 14. velječe, se tijekom dana očekuje poboljšanje bioprognoze, a povoljnija situacija odrazit će se u dobrom raspoloženju. Bolesnicima sa smetnjama moždane cirkulacije i dalje se savjetuje kontrola krvnog tlaka uz redovito uzimanje propisanih lijekova i tekućine. Kroničnim plućnim bolesnicima se ne preporuča izlaganje tjelesnom naporu, a asmatičari u jutarnjim satima moraju usta i nos zaštititi od hladnog zraka. Srčanim bolesnicima se ne preporuča izlaganje hladnoći. Ultraviolentno zračenje bit će minimalne jačine, izvijestili su danas iz Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

(Hina) xbdj/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara