Bioprognoza za Hrvatsku od 1. do 4. listopada

Državni hidrometeorološki zavod, u Bioprognozi za Hrvatsku od 1. do 4. listopada, najavio je da će sutra, 1. listopada, zbog približavanja tople fronte u većem dijelu Hrvatske biometeorološke prilike biti nepovoljne.

Kod meteoropata je moguća nesanica i razdražljivost, te pojava bolova na mjestima ranijih povreda i prijeloma. Poteškoće uzrokovane vremenom mogu se javiti i kod reumatičara. Na južnom Jadranu će biometeorološka situacija biti povoljna.

U subotu, 2. listopada, nakon prolaska frontalnog sustava u većini krajeva doći će do poboljšanja biometeoroloških prilika. Razmjerno nepovoljan utjecaj prevladavat će još samo na istoku Hrvatske gdje je kod meteoropata moguće slabije raspoloženje i glavobolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nedjelju, 3. listopada, u većem dijelu Hrvatske prevladavat će povoljne biometeorološke prilike pa se ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenom. Samo u najistočnijim predjelima biometeorološka situacija će biti razmjerno nepovoljna pa su moguće manje poteškoće.

U ponedjeljak, 4. listopada, jačanje grebena iznad Hrvatske uzrokovat će povoljne biometeorološke prilike. Stoga će se većina ljudi osjećati dobro i imati primjerenu radnu koncentraciju. Poteškoće uzrokovane vremenom ne očekuju se niti kod kroničnih bolesnika.

(Hina) xpp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara