Birači poručili Tatjani Holjevac: Izdala si nas!

BIRAČI koji su na nedavnim lokalnim izborima glasali za neovisnu listu Tatjane Holjevac, kao jednu od rijetkih nestranačkih alternativa Milanu Bandiću, duboko su razočarani činjenicom da je dotična potpisala sporazum o suradnju s Bandićem, te mu pomogla da postane novi zagrebački gradonačelnik.

Sukladno potpisanom sporazumu, Tatjana Holjevac bit će predsjednica zagrebačke Gradske skupštine, a Milan Bandić zagrebački gradonačelnik. Ovo je dogovoreno na temelju potpisanog Sporazuma o zajedničkoj postizbornoj suradnji od 2005. do 2009. godine, a takvim razvojem situacije na zagrebačkoj političkoj sceni najnezadovoljniji su - njezini glasači. 

Tatjana Holjevac se na svom blogu (na kojem, usput budi rečeno, pokazuje zavidnu razinu nepismenosti), nakon potpisivanja sporazuma o suradnji s Milanom Bandićem, mora suočiti sa komentarima nezadovoljnih birača.

Naime, mnogi su glasali za Tatjanu Holjevac kao jedinu moguću nestranačku alternativu "zagrebačkom šerifu", ali kako to već biva s našim političarima - ostali su prevareni jer su svojim glasom pomogli da Bandić postane gradonačelnik.

Donosimo vam par njihovih komentara, a ostale možete sami pročitati na adresi tatjanaholjevac.blog.hr. Komentari su napisani u utorak, 14. lipnja, a potpisani su "nickovima" nezadovoljnih građana.

Luluintheclouds: "Gospođo Holjevac zanima me samo jedna stvar - tko je tu naivan? Mi, Vaši birači, od trenutka kada smo Vam dali glas (misleći da predstavljate neku alternativu Bandiću) ili ste naivni Vi što mislite da ćete ulaskom u koaliciju s tim šerifom nešto dobroga napraviti? Žao mi je što je moj glas otišao, na nedirektan način, Bandiću. Sramota! I za mene i za Vas koja ste nas izigrali!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac: "Iskreno baš me briga hoćete li moći "više" napraviti s Bandićem ili u oporbi, ali ja se kao vaš glasač osjećam glupo i izigrano. Sumnjam da ću izaći na sljedeće izbore. Malo više brige o glasačima ne bi škodilo. Glasali smo za vas kao alternativu Bandiću, a da smo htjeli glasati za njega onda bi to i učinili. Sve je ovo jako žalosno i demoralizirajuće. Bolje častan poraz nego ovakva "pobjeda". Mislim da će Bandić opet raditi sve po svome s vama ili bez vas."

Requiem: "Eto! Sada se pokazalo da ste isti ko i svi drugi... sram vas bilo... no, vi ste političari bez srama (kao što sam lijepo čuo od bakica u tramvaju danas)... sad mi je drago da nisam izašao na izbore, jer sam mislio glasovat za vas... gadno bih pogriješio!"

Croativist: "Moram izraziti žaljenje radi ulaska u koaliciju sa g. Bandićem jer za njega smatram da se toliko iskomprimitirao do sada da mi nije jasno da već nije otpremljen na stan i hranu na račun države (mada je i već sada). Prvenstveni razlog mog glasa za vašu listu je bio taj jer sam smatrao da vam vaša moralnost ipak neće dozvoliti da koalirate sa evidentnim ali još nedokazanim kriminalcem. Vaš postupak me je duboko razočarao te moj glas slijedeći put nećete dobiti. Moram priznati da ne shvaćam vaš postupak jer vaša participacija u gradskoj vlasti neće biti takva da možete na istu utjecati, a vjerujte mi da ćete biti komprimitirani sa slijedećim lopovlukom g. Bandića (neizbježno jer je i do sada tako funkcionirao) i vi skupa sa njim."

Blueser: "Raskidam moju koaliciju s vama! Jednostrano! Još mi zvone u glavi vaše rijeci "Vi ste moja koalicija!". Večeras u TV Dnevniku sam vidio da je istina, ono što sam smatrao za novinarsku patku. Koristim ovu priliku da svim blogerima i svima onima kojima sam poslao tekst programa, Koalicije Plavi izrazim duboko žaljenje i ispriku zbog apela da ju podrže. ...U jednoj Švedskoj kad zaustave kralja zbog brze vožnje, on naprosto plati kaznu, kao i svi drugi. Bez ikakvih reperkusija za policajca. Ali mi smo teški i beznadežni Balkan...Ovdje si i tzv. gradonačelnik dozvoljava sankcionirati takvog policajca, jer je on iznad zakona, reda itd. Ideja da se takav mentalni profil može "preodgojiti" u 50-im godinama života je ili naivna ili neiskrena. P.S: I u emisiji sa Stankovićem je 70% anketiranih bilo protiv koalicije sa Bandićem!"

Glasači koji se osjećaju prevareni će, nadamo se, od nove predsjednice Gradske skupštine dobiti odgovore na svoja pitanja, ukoliko dotična nađe vremena za to.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara