BIŠČEVIĆ I TOPIĆ ZA DALJNJE POBOLJŠANJE ODNOSA HRVATSKE I BiH

Državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske Hidajet Biščević sastao se u utorak u Sarajevu sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Lidijom Topić.

Sastanku su nazočili i veleposlanik Hrvatske u BiH Josip Vrbošić te bosanskohercegovački veleposlanik u Zagrebu Zlatko Dizdarević.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, Biščević i Topić razgovarali su o potrebi intenziviranja suradnje između dviju zemalja te o predstojećem posjetu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića Hrvatskoj.

Ovom prigodom analizirano je ukupno stanje bilteralnih odnosa te iskazana potreba njihova daljnjeg dinamiziranja na svim razinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također su razmotrene pripreme za naredni sastanak Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH koji bi se početkom lipnja trebao održati u Zagrebu.

Pri tom je ukazano na potrebu izgradnje dugoročne strategije gospodarskih odnosa koja bi imala za cilj jačanje regionalne suradnje i približavanje euroatlantskim integracijama.

Bišević je istaknuo kako je Hrvatska već na putu ka Europskoj uniji te stoga želi da sva zbivanja u njenom okruženju dobiju europsku perspektivu.

(Hina) xrm ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara