Biščević primio dužnosnika američkog ministarstva obrane

Državni tajnik za politička pitanja Ministarstva vanjskih poslova Hido Biščević primio je u ponedjeljak u Zagrebu ravnatelja Odjela za Europu, Balkan i Euroaziju ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država Alana Van Egmunda, priopćeno je iz MVPa.

Na sastanku su razmotreni i pozitivno ocijenjeni pojedini aspekti bilateralne suradnje dviju zemalja, nastavlja se u priopćenju.

Van Egmund je, prema priopćenju, tijekom sastanka istaknuo snažnu američku potporu članstvu Hrvatske u NATO-u i izrazio uvjerenje kako Republika Hrvatska može znatno pridonijeti aktivnostima Saveza, te pohvalio napore hrvatske Vlade u unaprjeđenju obrambenih sposobnosti Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američka strana, rekao je, pozitivnom smatra ulogu Hrvatske u regionalnim obrambenim inicijativama, posebice njezin aktivan doprinos u skupini država Američko-jadranske povelje i u sklopu inicijative South East Europe Defense Ministers (SEEDM).

Biščević je prenio punu potporu Hrvatske u djelovanju Incijatice za neširenjem nuklearnog oružja i načelima te inicijative u sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje, te najavio i nastavak aktivnog angažmana Republike Hrvatske u borbi protiv međunarodnog terorizma.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara