Biskup Komarica: Papa Ivan Pavao II 22. lipnja u Banjoj Luci

Banjalučki biskup Franjo Komarica objavio je u nedjelju da će papa Ivana Pavla II 22. lipnja posjetiti Banja Luku i tom prigodom beatificirati katoličkog laika i uglednog banjalučkog intelektualca Ivana Merza.

To je prvi puta da službeni predstavnici katoličke crkve objavljuju datum posjeta Svetoga Oca glavnom gradu Republike Srpske o čemu su mediji nagađali.

"Službene informacije u vezi s dolaskom Svetog Oca u Banja Luku, objavit će Sveta Stolica najranije šest tjedana prije najavljene posjete", pojasnio je biskup Komarica koji predsjeda i Biskupskom konferencijom Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema tvrdnjama visokih crkvenih dužnosnika u Sarajevu nije isključeno niti da Papa posjeti Banja Luku u subotu 21. lipnja.

Prema najavama organizatora, poglavara katoličke crkve dočekat će oko 100.000 vjernika. Počele su završne pripreme za doček Svetoga Oca u glavnom gradu Republike Srpske kojega su tamošnje vlasti ocijenile jednim od najvažnijih događaja u posljednjih osam godina od potpisivanja daytonskog mirovnog sporazuma.

(Hina) zkre nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara