Biskup Srakić: Papa možda u lipnju ponovno u Hrvatskoj

NA TRADICIONALNOJ božićnoj konferenciji za novinare đakovački i srijemski biskup Marin Srakić, osvrćući se na medijske najave o trećem pohodu Svetoga Oca Hrvatskoj, izjavio je da ´Papin pohod Hrvatskoj ovisi o mnogočemu, ponajviše o njegovu zdravlju, a dopusti li mu ono, Sveti bi Otac Hrvatsku mogao posjetiti početkom lipnja 2003.´

Očekujemo da će posjetiti i Đakovačku i srijemsku biskupiju, a kao kandidate za Papin posjet istaknuli smo Đakovo i Osijek, rekao je biskup Srakić. Odgovaraju li oni svojim prostornim, smještajnim i drugim kapacitetima dolasku Svetoga Oca i njegove brojne pratnje te susretu Pape s brojnim vjernicima odlučuje posebna vatikanska komisija, čiji se dolazak može očekivati početkom iduće godine, rekao je biskup Srakić.

Potvrdio je procjene koje se mogu čuti u javnosti - da bi se u Đakovo ili Osijek, u slučaju Papina dolaska, slilo oko 150 tisuća vjernika što nameće pitanje gdje osigurati prostor za tako velik broj ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Za tu prigodu u Đakovo ili Osijek hrlili bi vjernici iz čitave naše i Požeške biskupije, sjeverne Bosne, Srijema i Vojvodine´, rekao je Srakić. Na novinarski upit postoji li prostor koji bi mogao prihvatiti tako velik broj ljudi odgovorio je da bi za tu prigodu u slučaju Osijeka mogla poslužiti sportska zračna luka Čepin i okolni prostor te da u Đakovu također ima nekoliko lokacija za tu prigodu.

Biskup Srakić, nakon konferencije za novinare, otputovao je u Rim gdje će, rekao je, također biti riječi o mogućnosti Papina trećeg pohoda RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara