Biskup Župan: Kucnuo je posljednji čas da se spriječi demografski rasap naroda

PREDSJEDNIK Vijeća HBK za obitelj krčki biskup Valter Župan u poruci u prigodi Dana života, 1. veljače, upozorava kako je "kucnuo posljednji čas da se u Hrvatskoj poduzmu dobro organizirane, konkretne mjere da se spriječi demografski rasap naroda".

"Očekujemo da vlasti učine odvažne korake koji će pomoći brojnim obiteljima, naročito majkama. Vjerujemo da naši političari shvaćaju da je iluzoran bilo koji materijalni napredak ako nema onih koji će ga uživati", ističe biskup Župan u poruci "Učinite odvažne korake u promicanju stvarnoga života", koja se smatra prvom izravnom javnom porukom novim hrvatskim vlastima.

Po biskupovim riječima politika treba znati gledati u obitelji ono što ona uistinu jest - temeljna stanica hrvatskoga društva.

"Od političara se s pravom očekuje da imaju viziju za budućnost Hrvatske. Ta se vizija može ostvariti samo s obitelju ulažući u djecu koja su naše sutra", napominje se u poruci i upozorava kako društvo i gospodarske prilike ne pogoduju obitelji i rađanju života te da su obitelji s više djece uglavnom "predmet čuđenja pa čak i ironije, umjesto odobravanja i pomoći".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke od njih žive u siromaštvu koje nerijetko prelazi i u bijedu. Nemalen broj obitelji osjeća se neprihvaćenim od društva, nezbrinutima od države, neshvaćenima od najbližih i često napuštenim od svojih vjerničkih zajednica", ističe biskup, koji pita "što tek kazati o izjavama osoba iz javnoga i političkoga života koje izjavljuju da ih demografska slika Hrvatske ne zanima"!

Ako Hrvatskoj otkucava biološki sat, onda, kako zaključuje predsjednik Vijeća HBK za obitelj Valter Župan u poruci s nadnevkom na blagdan Svete Obitelji (28. prosinca), ne smijemo čekati i trebamo djelovati na mnogim sektorima, ujedinjeni u zadaći da u obitelji gajimo velikodušnost i duh zajedništva, jer to nisu slabosti onih koji u životu gube, nego su, vrline onih koji pobjeđuju.

(Hina) mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara