Biskupi zadovoljni uspješnom organizacijom Papina pohoda Hrvatskoj

HRVATSKI biskupi izrazili su zadovoljstvo pomnom i vrlo uspješnom organizacijom Papina pohoda Hrvatskoj, koju su pohvalili i odgovorni iz Papine pratnje, priopćilo je danas Tajništvo Hrvatske biskupske konferencije.

Nakon što je svečano otpraćen Sveti Otac Ivan Pavao II. iz zadarske zračne luke 9. lipnja taj dan popodne u Zadru je održano izvanredno plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) pod predsjedanjem predsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića.

U priopćenju s tog zasjedanja, koje je danas objavilo Tajništvo HBK, napominje se kako biskupi zahvaljuju onima koji su pridonijeli da Papin pohod bude tako uspješan - svim razinama državnih vlasti - koji su dali sve od sebe da se dobro pripreme svi dijelovi pohoda.

"Osobito su istaknuli dobru suradnju crkvenih i građanskih vlasti od gradskih, županijskih, do državnih. Odali su priznanje za rad policiji i sigurnosnim službama, za veliku zauzetost hrvatskoj nacionalnoj zrakoplovnoj tvrtki Croatia Airlinesu, sredstvima društvenog priopćavanja, osobito Hrvatskoj radioteleviziji, koja su iz minute u minutu pratili sve događaje, za susretljivost prijevoznicima koji su hodočasnicima omogućili dolazak na mjesta slavlja, za spremnost medicinskom osoblju kao i svim ustanovama i pojedincima koji su se na bilo koji način uključili i dali svoj doprinos tom nezaboravnom susretu sa Svetim Ocem", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na poseban način biskupi zahvaljuju i odaju priznanje svom vjerničkom narodu koji se u toliku broju uključio u velebna slavlja u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci i Zadru, svim hrvatskim građanima koji su Svetoga Oca oduševljeno i radosno dočekivali i ispraćali na putovima kojima je prolazio kao i onima koji su sve to, s jednakim oduševljenjem, pratili preko medija.

Biskupi su početno, kako je priopćeno, analizirali propovijedi i govore Svetoga Oca koje je izrekao u trećem apostolskom pohodu Hrvatskoj od 5. do 9. lipnja, te na temelju toga utvrdili neke od točaka programa budućega djelovanja Crkve.

Odlučili su da će treći Papin pohod Hrvatskoj, tj. Papine poruke Crkvi u Hrvatskoj, biti glavna točka jesenskoga plenarnog zasjedanja u Hvaru od 26. do 30. listopada.

Na kraju biskupi su odlučili da će se u početku studenoga ove godine, u kojoj Sveti Otac slavi 25. obljetnicu papinske službe, organizirati hrvatsko nacionalno hodočašće u Rim kao zahvalu Svetom Ocu za treći apostolski pohod Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara