biškupić primio izaslanstvo u povodu otvorenja izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti"

Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas izaslanstvo iz Teherana sa zamjenikom predsjednika Organizacije za kulturnu baštinu i turizam Tahaom Hashemijem na čelu, koji su u Hrvatsku stigli u povodu večerašnjeg otvorenja izložbe "7000 godina perzijske umjetnosti", priopćeno je iz Ministarstva kulture. L

Ministar je, ističe se u priopćenju, posebno zahvalio na velikoj susretljivosti i pomoći oko realizacije izložbe, kao i posebnih uvjeta koje je Islamska Republika Iran omogućila kako bi se jedna od vrlo vrijednih zbirki predstavila hrvatskoj kulturnoj javnosti.

Prigodom susreta razgovarali su i o dobroj kulturnoj suradnji Hrvatske i Irana što potvrđuje i večerašnje otvorenje izložbe koja će predstaviti Perziju, civilizaciju koja je utjecala na niz drugih kultura. Gosti iz Teherana pokazali su i zanimanje za hrvatsko iskustvo u povezivanju kulture i turizma, očuvanju kulturne baštine te susrete istočne i zapadne civilizacije preko dijaloga među civilizacijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru su naznačene i mogućnosti suradnje preko različitih vidova umjetnosti, kulture i turizma, navodi se na kraju priopćenja.

(Hina) xpp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara