Biškupić putuje u višednevni posjet SAD

MINISTAR kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić sutra će otputovati u višednevni posjet Sjedinjenim Državama (SAD), gdje će u ime hrvatske Vlade potpisati Sporazum o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Sporazum će u Bijeloj kući u ime Vlade SAD-a potpisati predsjednik američkog Povjerenstva za zaštitu i očuvanje američkoga kulturnog nasljeđa u inozemstvu Warren Miller, dodaje se u priopćenju.

Hrvatski ministar kulture u Kongresnoj knjižnici u Washingtonu, kako se navodi, održat će predavanje "Uloga kulture i kulturne politike u tranzicijskom procesu u Hrvatskoj".

Biškupić će nazočiti i tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku koji jednom godišnje, od 1942., organizira američki Senat, a tradicionalno mu prisustvuje i predsjednik i potpredsjednik SAD-a i drugi visoki dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za boravka u Washingtonu ministar kulture će s hrvatskim veleposlanikom u SAD-u Nevenom Juricom posjetiti Društvo američko-hrvatskog prijateljstva, koje će 1. veljače osnovati Klub prijatelja Hrvatske u američkom Kongresu.

Biškupić će s ravnateljicom Memorijalnoga centra Jasenovac Natašom Jovičić posjetiti Muzej Holokausta te s predstavnicima Muzeja razgovarati o povratu imovine Memorijalnom centru Jasenovac.

Ministar će u američkom Kongresu održati radni sastanak s Georgeom Radanovichem te u State Departmentu s Cathaline Stevens, a posjetit će Nacionalnu Galeriju u Washingtonu te razgledati Muzej indijanaca.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara