Bivša predsjednica uprave Poštanske banke sprovedena istražnom sucu

BIVŠA predsjednica Uprave Hrvatske poštanske banke Ljerka Ercegović sprovedena je danas istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi zbog opravdane sumnje da je sudjelovala u kažnjivim djelima povezanim s riječkom tvrtkom FENIXVEom, izvijestila je primorskogoranska Policijska uprava.

Osim nje jučer su uhićena još dva hrvatska državljanina čiji se identitet još ne zna, a očekuje se da će biti sprovedeni istražnom sucu.

Načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta PU-a Željko Petrić kazao je da su te tri sobe uhićene nakon prve faze kriminalističke obrade u trgovačkom društvu FENIXVE-u, po nalogu Županijskoga državnog odvjetništva iz Rijeke.

Oni su osumnjičeni da su od 1997. do 2000. počinili kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesna rada u službi, čime je Hrvatska poštanska banka oštećena najmanje za 36,5 milijuna kuna, navodi se u priopćenju PU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Ljerke Ercegović istraga je pokrenuta još 2000. zbog sumnje da je počinila kažnjivo djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, odnosno da je na poticaj Miroslava Kutle sklopila ugovore o izdavanju bankovnih jamstava i zajmova tvrtkama u sastavu Kutline Globus grupe, bez osiguranja naplate tražbina.

Istraga je naknadno proširena i na prijeporne kreditne transakcije HPB-a i nekih hrvatskih i austrijskih tvrtaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara