Bivše vodstvo NK Croatije: Nismo krivi za utaju poreza

BIVŠI čelnici NK Croatije Mirko Novosel, Tomo Horvatinčić, Damir Vrbanović i Boris Ordulj kazali su kako se ne osjećaju krivim za optužbe koje ih terete za utaju poreza u vrijednosti 120 milijuna kuna.

Optuženici su, također, iskoristili priliku te su na zagrebačkom Općinskom sudu preko odvjetnika zatražili reviziju financijskog vještačenja. Sutkinja je novo ročište zakazala za 2. srpnja.

Podsjetimo, Mirka Novosela se tereti da je na položaju direktora kluba od siječnja 1999. do ožujka 2000. četvorici stranih igrača navodno uplatio oko 1,4 milijuna kuna, a da nije na njihov dohodak isplatio 900 tisuća kuna poreza i prireza. Također ga se tereti da je igračima davao fiktivne nenamjenske zajmove u svrhu izbjegavana poreza, i to gotovo 96 milijuna čime je oštetio državu za 67 milijuna kuna poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatinčić je navodno kao direktor Croatije davao zajmove 26 igrača bez plaćanja 1,8 milijuna kuna poreza. Novosela i bivšeg gradskog pročelnika Borisa Ordulja tereti se za tešku zloporabu položaja kod izgradnje sjeverne tribine stadiona na Maksimiru.

J.M.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara