Bivši američki predsjednik Bill Clinton doputovao na Kosovo

BIVŠI američki predsjednik Bill Clinton doputovao je u petak u jednodnevni posjet Kosovu tijekom kojega će posjetiti američke vojnike u bazi u blizini Uroševca te primiti počasni doktorat prištinskog Sveučilišta.

Točno u osam sati zrakoplov s kojim je doputovao Clinton stigao na prištinski zračnu luku Slatina. Građani Prištine priredili su bivšem američkom predsjedniku svečani doček.

Dobrodošlicu u prištinskoj zračnoj luci Clintonu su poželjeli predsjednik Kosova Ibrahim Rugova i voditeljica Ureda Sjedinjenih Država u Prištini, Marcie Ries, uz velik broj okupljenih građana.

"Za mene je velika čast što sam ponovo došao na Kosovo da vidim kako su se mnoge stvari promijenile", rekao je po dolasku bivši američki predsjednik.

Ovo je Clintonov drugi posjet Kosovu, nakon što je u studenome 1999., tada još na dužnosti predsjednika, došao u posjet američkim vojnicima stacioniranim ovdje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu njegova dolaska kosovski predsjednik Ibrahim Rugova izjavio je novinarima kako u posjet "dolazi veliki prijatelj Kosova, koji je učinio mnogo za Kosovo".

Na pitanje novinara šta će zahtijevati od Clintona, Rugova je kazao kako će zatražiti od Clintona da i dalje pomogne Kosovo, posebno u sticanju neovinosti.

Bivši američki predsjednik iz prištinske zračne luke prvo se uputio u sjedištu američkog ureda u Prištini, a tijekom jutra sudjelovat će na svečanosti koju je u njegovu čast pripremilo Sveučilište u Prištini, koje će mu tom prigodom dodijeliti počasni doktorat.

Clinton će se, kako se očekuje, potom obratiti predstavnicima kosovskih institucija, studenima i profesorima sveučilišta.

Nakon toga, bivši američki predsjednik će prošetati ulicama Prištine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara