Bivši britanski vojnik priznao ubojstva četvero članova svoje obitelji

DAVID BRADLEY, 41-godišnji bivši britanski vojnik, priznao je ubojstva četvero članova svoje obitelji, koje je policija pronašla ustrijeljene u njihovom domu u Newcastleu, javlja BBC.

Bradley je prvotno bio optužen za ubojstva svog ujaka Petera Purcella (70), ujne Josie (70), te njihovih sinova Keitha (44) i Glena (41), no optužbe su zatim odbačene jer je otkriveno da Bradley boluje od mentalnog poremećaja. Sud u Newcastleu mu je na osnovu psihijatrijskog izvješća odredio pritvor.

Bradley je priznao optužbe za ubojstvo nakon što su se dvojica psihijatara složila da je u vrijeme ubojstva bio mentalno bolestan.

"Dvojica vrhunskih stručnjaka složili su se oko činjenice da Bradley cijeli život pati od emocionalnih i poremećaja u ponašanju, a stanje mu se pogoršalo nakon što je 1995. godine otpušten iz vojske." - rekao je tužitelj Toby Hedworth.

Heworth je rekao kako obrana smatra da Bradley boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP-a), no kako nema dokaza da ima i takozvani "sindrom Zaljevskog rata", a koji se spominjao nakon Bradleyevog priznanja.

Zbog novih okolnosti do kojih je došlo Bradleyevim priznanjem, novo saslušanje u slučaju je određeno za 26. veljače.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara