Bivši kanadski veleposlanik u Jugoslaviji: U Srebrenici nije bilo genocida

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

"U SREBRENICI genocida sigurno nije bilo", izjavio je James Bissett, bivši kanadski veleposlanik u Jugoslaviji, koji je dodao kako istina o Srebrenici tek treba izaći na vidjelo. "Mnogo je neistina, nerazumijevanja, pogrešnih interpretacija, broj od 8.000 ubijenih je nepotvrđen i napuhan, cijela ta priča je preuveličana", rekao je za srpske Vesti Bissett, stručnjak za Balkan prosrpske orijentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bissett je objasnio kako je kanadski parlament uspio izbjeći glasanje o prijedlogu Rezolucije o Srebrenici koju su inicirali Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike i Institut za istraživanje genocida. Prema njemu je dobro da rezolucija nije prošla jer vlada u Kanadi nije upoznata s "istinom o Srebrenici".

"Nametanje Rezolucije o Srebrenici" je prema Bissetovim riječima "politički pritisak iza kojeg stoje muslimani". "Njima treba genocid, oni hoće svoj genocid kako bi mogli reći da su žrtve. Nikad ne možete usporediti Srebrenicu, čak i da je ubijeno 8.000 ljudi, a nije, sa šest milijuna Židova koji su stradali za vrijeme Drugog svjetskog rata", zaključio je Bissett.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara