Bivši Kirinov pomoćnik Gledec optužen za zloporabu položaja

BIVŠI pomoćnik ministra Ivice Kirina Zlatko Gledec, 4 mjeseca nakon što je i službeno razriješen dužnosti u MUP-u optužen je za zloporabu položaja i ovlasti, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu.

Zagrebačko ODO Gledeca tereti jer je 16. travnja 2004. u Zagrebu J. Š. omogućio ostvarivanje prava na starosnu mirovinu (prema čl. 6 Zakona o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, bez obzira na godine života), a na što J.Š. nije imao pravo.

J.Š. je isto pravo izgubio temeljem rješenja MUP-a prema kojem mu je po sili zakona 9. lipnja 2003. prestala djelatna služba zbog obavljanja nedopuštene djelatnosti, navode u ODO-u ne navodeći o kakvoj se nedopuštenoj djelatnosti radi.

U odvjetništvu navode kako je Gledec omogućio J.Š.-u ostvarivanje prava na mirovinu tako što ga je primio u državnu službu na neodređeno vrijeme i rasporedio na radno mjesto vođe sektora u jednoj Policijskoj postaji.

To je učinio iako je bio svjestan okolnosti koje su predstavljale zapreku za prijam J.Š. u državnu službu i koje su suprotne odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Gledec je sredinom prosinca prošle godine smijenjen s dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a kao razlog njegovog smjenjivanja spominjala se afera inicirana nakon liječničke prijave za obiteljsko nasilje.

I.K.
Foto: B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara