BIVŠI MINISTAR OŠTETIO PRORAČUN FEDERACIJE BIH

Ured visokoga međunarodnog predstavnika (OHR) objavio je u četvrtak međunarodno revizorsko izvješće u kojem se tvrdi da su bivši ministar socijalne skrbi raseljenih i izbjeglica Federacije BiH Mijat Tuka i tri njegova suradnika oštetili proračun Federacije za 14,3 milijuna konvertibilnih maraka (više od sedam milijuna eura). L

Tuka je bio ministar u federalnoj vladi Alijanse za promjene kao kandidat Nove hrvatske inicijative, u razdoblju prije nego što su tri nacionalne stranke u listopadu prošle godine na izborima pobijedile i vratile se na vlast.

Visoki predstavnik Paddy Ashdown danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu izjavio kako su postupci bivšega ministra Tuke i njegovih suradnika sramotni. "Do krađe je došlo u samoj vladi. Najugroženiji sloj bosankohercegovačkog društva - izbjeglice i prognanici - pokradeni su od onih čija je dužnost bila da štite njihove interese", rekao je Ashdown.

Ashdown je zatražio od Nove hrvatske inicijative da Tuka u roku sedam dana odstupi sa sadašnje dužnosti zastupnika u federalnom parlamentu. A za trojicu Tukinih suradnika (Salko Bebo, Fehi Bekan i Adul Salihbegović) Ashdown je naredio vladi Federacije BiH da ih suspendira.

(Hina) pg rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara