Bivši predsjednik sindikata učitelja odbacio optužbe u vezi sindikalnog hotela Vila Ružica

BIVŠI predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba izjavio je danas da sporni ugovor s građevinskom tvrtkom Tehnoinvest o preuređenju sindikalnog hotela Vila Ružica u Crikvenici, zbog čega je smijenjen na subotnjoj Skupštini sindikata, nije sklopio on već direktor hotela Josip Polić.

Kuba tvrdi da su s time bili upoznati članovi Skupštine sindikata i optužuje predsjednicu Velikog vijeća sindikata Jasnu Lederer i druge članove Vijeća da su svjesno i namjerno izrekli neistinu.

Većina članova Skupštine u subotu je izglasovala razrješenje Kube, prihvativši optužbe da je sklopio štetan ugovor s Tehnoinvestom, koji je napravio projektnu dokumentaciju i izvodio sve radove na preuređenju dviju secesijskih vila u Crikvenici u hotel Vila Ružica.

Jasna Lederer optužila ga je i za nepotizam, zlouporabu položaja, klevetanje suradnika i razbijanje sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuba je na današnjoj konferenciji za novinare odbacio optužbe za nepotizam rekavši kako je dio zaposlenika zatekao u sindikatu, dok su ostali zaposleni uz dozvolu Malog i Velikog vijeća sindikata te Skupštine.

Najavio je kako će se, dobije li potporu, ponovno kandidirati za predsjednika Sindikata učitelja jer su u proteklih devet godina, koliko je bio na njegovu čelu, postignuti rezultati koji ni na subotnjoj Skupštini nisu dovedeni u pitanje.

Nije odgovorio koliko ga članova sindikata podupire, no ističe kako na Skupštini nisu bili predstavnici 10 županija.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara