Bivši radnici KIA prijete blokadom: Ovo je neprijateljsko preuzimanje tvrtke!

"OVO JE dokaz da ćemo biti prevareni i mi i država, svi će se namiriti. I banke koje imaju vlasništvo i koje igraju tu igru, i poslovna banka koja na ovo založno pravo treba dati novac, i budući vlasnik", kazao je to potpredsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Orahovica Marijan Vučinić, prenosi HRT.

Naime, dva su mjeseca prošla otkada su bivši radnici KIO Orahovice počeli prosvjedovati u šatoru, tražeći svoje otpremnine. Danas u 15 sati istječe rok u kojem tvrtka Keramika Modus treba uplatiti novac i tako postati vlasnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ta je tvrtka navodno dobila založno pravo na KIO Orahovicu kako bi za njezinu kupnju mogla dobiti kredit. Iako stečajni upravitelj bivše radnike KIA uvjerava da je to u skladu sa stečajnim zakonom, oni smatraju da je riječ o neprijateljskom preuzimanju tvrtke. Zbog toga su policiji podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Radnici smatraju da je sve to dokaz da se u stečajnom postupku pogodovalo Keramici Modusu zbog čega su podnijeli kaznenu prijavu. Kako javlja HRT, ne uplati li se Keramika Modusu 46 milijuna kuna za kupnju KIO Orahovice danas do 15 sati, bivši radnici blokirat će tvrtku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara