Bivši ravnatelj škole u Jagodnjaku istukao dječaka hrvatske nacionalnosti

MILOVAN LEŽAJA, kontroverzni bivši ravnatelj Osnovne škole Jagodnjak, javnosti poznat po buri koju je podigao braneći uvođenje nastave na hrvatskom jeziku, pa su roditelji bili prisiljeni i na prosvjed, izazvao je novi skandal - istukao je dječaka koji se potukao s njegovim sinom.

Kako se doznaje iz PU osječko-baranjske, incident se zbio još 14. svibnja, oko 17.30 sati. Ležaja, koji je nakon smjene s ravnateljske pozicije u OŠ Jagodnjak zaposlen kao pedagog, tučnjavu između svog osmogodišnjeg sina i 11-godišnjeg dječaka hrvatske nacionalnosti, prekinuo je tako što je dječaka ošamario, a potom ga udario nogom.

Svoju nasilničku narav Ležaja je pokazao još za vrijeme afere oko uvođenja nastave na hrvatskom jeziku u tu osnovnu školu. Tad je, naime, pred očima ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca, verbalno i fizički nasrnuo na načelnika općine Jagodnjak Milana Zubera. Afera je završena smjenom Ležaje s ravnateljske pozicije i uvođenjem nastave na hrvatskom jeziku za svu djecu koja je žele pohađati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Ležaja nije pretjerano sklon osobama hrvatske nacionalnosti bilo je vidljivo i iz priopćenja koje je u vrijeme afere pristiglo iz Hvidre. Naime, ondje su se navodili njegovi brojni nepravedni postupci, a između ostalog je pisalo i kako je "za vrijeme rata bio strah i trepet svim nesrbima".

I.M.
Foto: Arhiva (HRT)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara