Bivši ravnatelj škole u Jagodnjaku tvrdi da nije tukao učenika

MILOVANA LEŽAJU, pedagoga i nekadašnjeg ravnatelja OŠ Jagodnjak, ispitali su prosvjetni inspektori  zbog optužbi da je verbalno i fizički napao 11-godišnjeg dječaka, a saslušani su i roditelji napadnutog dječaka, otac i majka Šafarić.

Šafarići tvrde da je 14. svibnja nakon tučnjave njihovog i Ležajinog osmogodišnjeg sina, Ležaja njihovog sina tri puta pljusnuo i udario ga nogom u stražnjicu. Prosvjetnoj inspekciji je Ležaja pak ispričao da je svog pretučenog sina odveo kući nakon što mu je kći javila što se dogodilo te da uopće nije vidio sina Šafarićevih. Treba spomenuti da je Ležaja svog sinu odveo liječniku, dok Šafarići to nisu učinili sa svojim sinom.

Obitelj Šafarić je na saslušanju rekla da imaju svjedoka, mladića koji će potvrditi da se dogodilo onako kako oni tvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i prosvjetna inspekcija o daljnjem postupku će odlučiti kada sudac za prekršaje i državno odvjetništvo ispitaju slučaj i donesu odluku.

Predstavnik roditelja učenika hrvatskih razreda od 1. do 4. OŠ Jagodnjak Josip Jalšovec i roditelj Johan Urtajl su danas pismom od javnosti zatražili da Ministarstvo hitno poduzme sve mjere i udalji Ležaju iz škole.

D.M.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara