Bivši tajnik srpskog Crvenog križa pritvoren zbog zloporabe položaja

Bivši tajnik srpskog Crvenog križa pritvoren zbog zloporabe položaja

BIVŠI tajnik Crvenog križa Srbije Miroslav Mihaljčić, pritvoren je na dodatnih 30 dana tijekom kojih će se pred istražnim sucem očitovati o optužbama za zloporabu položaja.

Osim 56-godišnjem Mihaljčiću, pritvor je produljen i dvojici 60-godišnjaka, doktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Milošu Lukiću i vlasnika građevinske radnje "Novi lik" Milisavu Mitroviću iz Beograda. Njih trojica su osumnjičeni da su zloporabom položaja pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 6,5 milijuna dinara (oko 580.000 kuna).

Mihaljčić je od veljače 2004. do ožujka ove godine zloporabio službeni položaj i prekoračio svoje ovlasti s namjerom da pribavi imovinsku korist doktoru Lukiću, navode u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu nepostojećeg projekta "Briga o zdravlju u zajednici", bez suglasnosti nadležnih tijela u Crvenom križu i direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Mihaljčić je doktoru Lukiću omogućio da "educira i pregledava zaposlenike u obrazovnim i državnim ustanovama" i tako si pribavi imovinsku korist od pet milijuna dinara.

Lukić je nakon edukacije i pregleda Mihaljčiću javljao naziv ustanove, broj i cijenu izvršenih pregleda po pacijentu, kako bi ovaj dao nalog financijskoj službi u Crvenom križu da istoga dana dostavi fakturu naznačenoj ustanovi te je nakon uplate podizao novac s blagajne Crvenog križa.

R.I.
Foto: Crveni krst Srbije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara