Bivši urednik News of the Worlda uhićen zbog hakiranja mobitela i podmićivanja?

Foto: AFP

JOŠ jedna osoba je uhićena u sklopu istrage londonske Metropolitan policije o hakiranju telefona i nezakonitima isplatama policiji.

Riječ je o istrazi kodnog imena Operation Weeting, u sklopu koje se pokušavaju raščistiti detalji skandala vezani uz hakiranje telefona koja su naručivali novinari i urednici Murdochove novine News of the World, piše BBC.


Zasad je poznato da je danas uhićen 71-godišnji muškarac koji je trenutno na ispitivanju, a smatra se da je riječ o bivšem izvršnom uredniku News of the Worlda Stuartu Kuttneru. Uhićen je zbog sumnje da je sudjelovao u prisluškivanju i korupciji. Glasnogovornik News Internationala tvrdi kako tvrtka nije dobila obavijest o njegovom uhićenju, ali da to i nije čudno jer je riječ o bivšem zaposleniku.

Paralelna istraga Operation Elveden ispituje navodne nezakonite isplate policijskim službenicima, također vezano uz ovaj skandal. Današnji uhićenik je već jedanaesta osoba uhićena otkad je Scotland Yard počeo istragu o svemu tome. Na listi su i mnogi uglednici i visoko pozicionirane figure poput Andyja Coulsona i Rebekah Brooks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara