Bizarne talijanske kazne: 500 eura za ljubljenje u automobilu, 250 za kulu od pijeska

Bizarne talijanske kazne: 500 eura za ljubljenje u automobilu, 250 za kulu od pijeska

ZBOG visoke stope kriminala i poneseni novom vladinom politikom borbe protiv istog, neki talijanski gradonačelnici su se malo zaigrali, pa su, prema pisanju talijanskog lista La Repubblica, počeli uvoditi bizarne kazne.

Tako će te za poljubac u automobilu, uhvate li vas gradske vlasti u gradu Eboli, platiti kaznu od 500 eura. Ista je kazna i za hranjenje golubova u Lucci - "Golubovi i oni koji ih hrane su državni neprijatelji", šale se Talijani. Kaznu od 500 eura će te platiti i za paljenje vatrometa u Positanu - osim ako ga pripalite subotom, jer tad je to dozvoljeno.

Na plaži ste u Eraclei, u blizini Venecije, i baš te planirali izgraditi jedan dvorac u pijesku? Radije nemojte - kazna je 250 eura. Kaznu od 360 eura će te platiti ukoliko na plaži Is Aruttas, na Sardiniji, pripalite cigaretu. Branje pečurki kažnjava se sa 113 eura, a ležanje na travi u parku Campo Marzo u Vicenzi sa 50 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije tu kraj čudnim zabranama - neki od gradova imaju točno određene dane i vrijeme kad stanovnici smiju kositi travu oko svojih obiteljskih kuća. Jednako tako je, makar ste u nekom od gradova uz obalu, zabranjeno prošetati u bikiniju, ili ukoliko ste muškarac, ogoljenog torza. Šetnja s bocom alkohola u ruci je također zabranjena, a na talijanskim plažama možete zaboraviti blagodati kineske i tajlandske masaže - i to se kažnjava.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara