Bjegunac pokušao prokrijumčariti više od 2 kilograma kokaina

RAVNATELJSTVO policije za 11.00 je sati zakazalo izvanrednu konferenciju za novinare, vezanu za slučajeve zapljena opojnih droga na području Hrvatske te izvijestilo kako je tijekom jučerašnjeg dana na naplatnim kućicama u Lučkom policija zaplijenila više od dva kilograma droge.

Policijska je ophodnja na izlazu s autoceste A1u pravcu Zagreba na naplatnim kućicama Lučko, jučer oko 17.00 sati, u Jeepu Grand Cherokee pronašla nešto više od dva kilograma kokaina sakrivenih iza prednjeg sjedala, a za 43-godišnjeg vozača džipa ustanovljeno je da je u bijegu od 30. ožujka ove godine, nakon što je deportiran iz Švicarske, gdje je tijekom 2001. godine odslužio zatvorsku kaznu za krijumčarenje tri kilograma kokaina, izvijestio je Marijan Tomurad, načelnik PU zagrebačke. Uz to, 43-godišnjak je nekoliko puta mijenjao svoje prezime kako bi prikrio svoju kriminalnu prošlost.

"Droga je pakirana na poseban način, prvo je komprimirana pa oblijepljena ljepljivom trakom te posuta mljevenom kavom kako bi se zavaralo policijskog psa, no nije mu uspjelo. Vrijednost zaplijenjene droge na narko tržištu bi dosegla oko dva milijuna kuna", izvijestio je Tomurad.

U zagrebačkoj Dubravi uhvaćen diler, također bjegunac od policije

Osim zapljena na Lučkom, djelatnici zagrebačke policije su priveli dvojicu kupaca heroina od Kristijana Strbada, policiji od ranije poznatog dilera iz Avenije ruža u Dubravi. Naime, Strbad je već šest puta kažnjavan zbog preprodaje droge i pravomoćno je osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvorske kazne koju nije odslužio i bio je u bijegu. Nekoliko je puta mijenjao prebivališta, ali policija je otkrila gdje se nalazi te je nekoliko dana motrila njegov stan.

"Budući da nije izlazio iz svog stana cijeli dan, u suradnji s Interventnom policijom, provalili smo u njegov stan. Zbog opasnosti od nasrtanja na policajce i opiranja, osumnjičeni je svladan uporabom sile te je ozlijeđen i prevezen u bolnicu, nakon čega će biti prevezen u zatvor", kazao je načelnik PU zagrebačke.

U blizini Virovitice pronađeno 17 kg marihuane

Na području PU virovitičko-podravske zaplijenjeno je 17 kilograma marihuane koja je pronađena u bačvi zakopanoj u dvorištu obiteljske kuće u blizini Virovitice, izvijestio je načelnik te policijske uprave Slavko Kopljar. Marihuana bi na ilegalnom narko tržištu dosegla vrijednost od oko 120 tisuća kuna. Osumnjičeni je zatečen na mjestu događaja te je priveden.

Smanjio se broj kaznenih djela, povećao se broj uživatelja kokaina

Ravnatelj policije Marijan Benko izvijestio je kako je tijekom 2007. broj kaznenih djela pao za šest posto, izvršeno je 5 766 zapljena droga te je zabilježen porast zloporabe sintetičkih droga; amfetamina, ecstasyja i kokaina.

Policija vrši pojačane mjere na uobičajenim rutama kretanja krijumčara, na autocesti Zagreb-Rijeka, Zagreb-Split, Zagreb-Lipovac i Podravskoj magistrali. Također, u suradnji s policijom susjednih zemalja, posebnu pozornost polažu na državnu granicu, ali i tzv. zelenu granicu, neobilježene granične prijelaze te na luke.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara