Bjelovar: Dvojicu policijskih službenika napala petorica ročnika iz vojarne Bilogora

Bjelovar: Dvojicu policijskih službenika napala petorica ročnika iz vojarne Bilogora
DVOJICU policijskih službenika bjelovarske policijske postaje u građanskim odijelima od kojih je jedan bio izvan službe a drugi u službi, napala su u petak ujutro u Bjelovaru petorica ročnika iz bjelovarske vojarne Bilogora, a u napadu je službujući policajac zadobio teške tjelesne ozljede.

U sinoćnjem priopćenju Policijske uprave (PU) Bjelovarsko-bilogorske, navodi se da su policijski službenici napadnuti u petak ujutro oko 1,30 sati u blizini Trga Stanka Vraza. Jedan od dvojice policijskih službenika bio je izvan službe dok je drugi policijski službenik interventne jedinice bjelovarske policije, koji se nalazi na ispomoći u bjelovarskoj policijskoj postaji bio u službi.

Bjelovarsku policijsku postaju o napadu je u 1 sat i 51 minutu izvijestio policajac koji je bio izvan službe, a koji je u napadu ozlijeđenoga službujućeg policajca prevezao u bjelvoarsku bolnicu gdje je dežurni liječnik ustanovio da se radi o teškim tjelesnim ozljedama, odnosno o potresu mozga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja upućene su policijske ophodnje koje su obavile očevid i utvrdile da su dvojica policijskih službenika službeno zatražili osobne dokumente od petorice nepoznatih muškaraca, koji su fizički napali jednog policajca i nanijeli mu teške tjelesne ozljede.

Provjerom je utvrđeno da su počinitelji ročni vojnici bjelovarske vojarne Bilogora, od kojih su trojica starosti 19 godina i s područja općina Vodice i Drniš, jedan je starosti 20 godina i s područja je grada Bjelovara, dok je jedan star 33 godine i s područja je grada Zagreba.

U kriminalističkoj obradi policija je surađivala s Vojnom policijom. U obradu kaznenoga djela uključen je i policijski službenik za zakonitost postupanja radi utvrđivanja eventualne stegovne odgovornosti policijskih službenika. Protiv petorice počinitelja bit će podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela - "sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i nanošenje "teške tjelesna ozljede".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara