bjelovar: otvorena kazališna smotra ´bok fest´

Kazališna smotru Bjelovarski odjeci kulture ´BOK FEST´, u kojoj će sudjelovati 10 predstava, otvorio je večeras u Bjelovaru ministar kulture Antun Vujić.

Iduća dva vikenda gledatelji će vidjeti 10 kazališnih predstava iz repertoara zagrebačkih kazališta Gavelle, Kerempuha, Komedije i Kazališta lutaka, splitskog HNK-a i Miniteatra iz Ljubljane.

Na otvorenju su govorili i glumci Bobi Marotti i Vedran Mlikota.

BOK FEST počeo je predstavom ´Slučaj Hamlet´ zagrebačkoga Dramskog kazališta Gavella u režiji Marija Kovača, a uloge su tumačili Bojan Navojec, Sreten Mokrović, Helena Buljan, Slavko Brankov i drugi.

Prema riječima umjetničkog voditelja BOK FEST-a i jednog od najpopularnijih mladih hrvatskih glumaca, Bjelovarčanina Gorana Navojca, namjera da u svom rodnom gradu organizira kazališni festival pokazala se sasvim realnom, a svrha svega je decentralizacija kulture.

Osim u Domu kulture i kinu Gorica, predstave će se održavati i u novouređenom scenskom prostoru Bjelovarskoga kazališta, te u napuštenom pogonu Tvornice keksa Koestlin. O zanimanju za predstave govori podatak da su ulaznice prodane još prije nekoliko dana.

BOK FEST završava 2. ožujka predstavom ´Budala za večeru´ češkoga redatelja Jirija Menzela, koji će doći na zatvaranje manifestacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara