Bjelovar: Talijanska tvrtka Corma planira tvornicu u slobodnoj zoni

Najveći talijanski proizvođač unutarnje i vanjske stolarije tvrtka Cormo iz San Martina u rujnu ili listopadu kani početi gradnju tvornice u Slobodnoj zoni u Bjelovaru, istaknuli su čelnici te talijanske tvrtke na predstavljanju u gradskoj upravi.

Kako je naglasio predsjednik Uprave Corma Demos Salardi, ta je tvrtka nakon godinu dana istraživanja za ulaganje odabrala bjelovarsku Slobodnu zonu zbog povoljnijih uvjeta, brzih prometnih veza s Italijom i duge tradicije bjelovarskog kraja u drvoprerađivačkoj djelatnosti.

Najavio je da će se tvornica graditi u tri faze: u prvoj bi se u pogon od dvije tisuće četvornih metara uložilo milijun i pol eura, a izrađivali bi se poluproizvodi koji bi se dorađivali u Italiji po mjerilima EU-a. U toj bi fazi tvrtka zaposlila 20 radnika.

Stručnjaci Corma procijenili su da bi nakon dvije godine, kad tvornica počne ostvarivati dobit, počela druga i treća faza - proizvodnja gotove stolarije za hrvatsko, talijansko i susjedna tržišta.

Na novinarski upit kolika bi bila ukupna ulaganja i broj zaposlenih, Salardi je odgovorio da je Cormo preozbiljna tvrtka, sa 115 godina tradicije, te da ne želi išta obećavati dok posao ne počne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuto je da će se u bjelovarskoj, kao i u talijanskim tvornicama, kao sirovina rabiti nordijsko drvo jer se hrvatska jelovina pokazala neotpornom i nedovoljno čvrstom, ali se razmatra i mogućnost uporabe hrvatske sirovine.

Čulo se kako se u sklopu programa talijanske vlade već obrazuju drvoprerađivači iz bjelovarskog kraja jer Cormo proizvodi i ugrađuje svoje stolarske proizvode u objekte, ali nema svoju maloprodaju. Istaknuto je da dio njih već radi u Italiji i prima jednake plaće kao i radnici Corma.

Bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić istaknula je da je riječ o čistoj industriji koja ne onečišćuje, a izrazila je nadu da će talijanski ulagači pronaći kooperante u Bjelovaru.

(Hina) xskap ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara