Bjelovar u strahu; policija traga za psihopatom

Bjelovar u strahu; policija traga za psihopatom

BJELOVAR je u ponedjeljak potresao nezapamćen zločin – nepoznati napadač nožem je napao dvojicu dječaka, koje je od gotovo sigurne smrti spasilo dozivanje majke koje je uplašilo napadača.

50-tak pripadnika interventne i temeljne policije u četvrtak je "pročešljalo" šire područje napada, ali bez rezultata, javlja Jutarnji list.

"Pretražujemo teren s mnogo više ljudi i znatno veće područje od onog tijekom očevida. Policajci su podijeljeni u pet sektora kako bi obradili što veće područje." – izjavio je za Jutarnji list Hamdija Mašinović, zapovjednik interventne policije PU bjelovarsko-bilogorske.

Ispitan je i velik broj osoba koje bi na bilo koji način mogle biti dovedene u vezu s počiniteljem, a i sami građani policiji dojavljuju informacije o mogućem počinitelju, ali od svega toga još uvijek nema rezultata.

23 kuverte s materijalima poslano je iz bjelovarske policije za DNK analizu i kriminalističku analizu, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Trojstvenog Markovca, naselja u kojem se dogodio napad, žive u strahu za svoju djecu, a neki tvrde da će, dok policija ne pronađe napadača, djecu voditi da sobom na posao.

"Gotovo se i ne mičemo od svojih dječaka. Kako još ne mogu samostalno uzimati hranu, obvezno sam pokraj njih u vrijeme obroka, a poslijepodne je uz njihove krevete okupljena  cijela obitelj. Najviše se vesele kada im nakon vrtića dovedemo njihovu trogodišnju sestricu. Dječaci normalno s nama razgovaraju o običnim, svakodnevnim, stvarima, tako da nam se čini kako se se s obiteljskom tragedijom nose daleko bolje od nas. No, svjesni smo kako je to što nas nastoje utješiti tek privid kojim skrivaju svoju vlastitu bol." – izjavila je za Večernji list majka napadnutih dječaka.

Prema riječima dr. Damira Kopreka, liječnika koji je prvi zaprimio ozlijeđene dječake, oni su van životne opasnosti, ali u teškom psihičkom stanju.

"Kad su djeca dovezena u bolnicu, bila su teško psihički istraumatizirana, u šoku, blijeda i dezorijentirana, a mlađi dječak je imao i znakove iskrvarenja. Imali su višestruke ozljede, rezne i ubodne rane od oštrog predmeta po glavi te nagnječenja. Mlađe dijete ima reznu ranu na području šake, a stariji na području korijena spolovila." - dodao je dr. Koprek.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara